Språkstörning/DLD syns!

Hej alla!

Jag hoppas att det inte har undgått någon att språkstörning/DLD har lyfts och synts i media ovanligt mycket de senaste två veckorna. Detta är något som jag är så oerhört glad över - att fler får veta vad språkstörning är, får exempel på hur språkstörning kan se ut också hos äldre personer och vuxna, och att att det finns en stor brist på och ett behov av logopeder och logopedstöd på många håll i Sverige.

Som ni vet så är detta något jag brinner för - och både för min egen skull och för er har jag sammanställt en lista på de inslag och artiklar som publicerats den senaste tiden. Läs, lyssna, titta och sprid vidare!

SVTs inslag om språkstörning 16-18 mars

En hel del av dessa inslag är publicerade på svts lokala sidor, men några är riksinslag och ALLA har riksintresse (anser jag :) )

SvD-serie om språkstörning 25-28 mars (Idagsidan)

Denna fina artikelserie är skriven av journalisten Agneta Lagercrantz. Tyvärr är den låst för icke-prenumeranter (jag fick själv skriva upp mig på tre månaders gratis prenumeration för att kunna läsa…). Men jag vill trots detta länka till dessa artiklar och hoppas att flera av er får möjlighet att läsa dem.

svd insida.jpeg


Annat aktuellt om språkstörning/DLD

Varför är detta intressant?

Vi är många som på olika fronter försöker lyfta språkstörning/DLD. De senaste två veckorna visar att vårt idoga arbete har effekt. Som Julia säger i vlogen - vi är dropparna som urholkar stenen!

Kunskapen (och vetskapen) om språkstörning/DLD har ökat mycket, framförallt i skolans värld, sedan jag började arbeta som logoped för 14 år sedan. Vi har en bit kvar att gå, men vi är på väg - den “dolda” funktionsnedsättningen DLD får äntligen synas.

Fortsätt lyft språkstörning/DLD!

Jag önskar er alla en fin påskhelg - jag återkommer snart med mer forskning!

/Anna Eva